1

Тема: налаштування 32-бітних аплікацій

я зіткнувся з проблемою встановлення деяких програм, зокрема wine та skype.
при
при їхньому запуску я чую наступне:
Inconsistency detected by ld.so: dynamic-link.h: 62: elf_get_dynamic_info: Assertion `! "bad dynamic tag"' failed!
намагання гуглити помилку не дало бажаних результатів, тож шукаю допомоги тут.

Re: налаштування 32-бітних аплікацій

stargazer написав:

я зіткнувся з проблемою встановлення деяких програм, зокрема wine та skype.
при
при їхньому запуску я чую наступне:
Inconsistency detected by ld.so: dynamic-link.h: 62: elf_get_dynamic_info: Assertion `! "bad dynamic tag"' failed!
намагання гуглити помилку не дало бажаних результатів, тож шукаю допомоги тут.

Ні Wine, ні Skype (здається) не мають 64-бітних версій, тому вам тре встановити 32-бітні бібліотеки, і лінкувати Wine з ними.

3

Смешно то, что скайп, установленный изначально на винде (если она конечно есть на компе), и запущенный из 64-битного линукса (с примонтированных ProgramFiles), отлично работает.
Линуксовый же 32-битный пакет на 64-битах ессно не установаится, и установленный в 64-бит линуксе на 64-бит wine виндовый скайп тоже не пойдет. 
Вот такая смешная штука.

Говорю потому что знаю. Жена так скайп запускает.

4

В мене встановлені необіхдні бібліотеки lib32, проблема в чомусь іншому...
Мій процесор підтримує обидві архітектури, тож теоретично я можу запускати і скайп, і вайн з ліняхи.
Лінкувати 32-бітні бібліотеки? Як то робити? Просто встановити недостатньо? *тільки не бийте, сам знаю, що новачок)))*

А як то запускати скайп, встановлений у вінді? Wine-то теж не працює.

stargazer написав:

В мене встановлені необіхдні бібліотеки lib32, проблема в чомусь іншому...
Мій процесор підтримує обидві архітектури, тож теоретично я можу запускати і скайп, і вайн з ліняхи.
Лінкувати 32-бітні бібліотеки? Як то робити? Просто встановити недостатньо? *тільки не бийте, сам знаю, що новачок)))*

А як то запускати скайп, встановлений у вінді? Wine-то теж не працює.

Romashka написав:

Це тому, що в Арчі (принципово) нема 32-бітних бібліотек під x86_64 (крім деяких в community).
Можеш спробувати зібрати вручну:
http://wiki.winehq.org/WineOn64bit
з пакетеми з репозиторію multilib: http://dev.archlinux.org/~thomas/multilib/