Перейти до вмісту форуму
Українська спільнота користувачів Arch Linux
Форум технічної підтримки користувачів Arch Linux. З нами легше та простіше!
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Повідомлення [ 5 ]
- Дата реєстрації: 2006-12-04
- Кількість повідомлень: 171
Тема: PunBB && UTF-8
Спроба використовувати юнікод у PunBB (1.2.14) виявила дивну річь - кодування сторінки, що надходить від сервера таки UTF-8, але Content-type чомусь встановлений в windows-1251.
Що це, особливості хостінгу від ho.com.ua, чи фічі PHP, я не знаю, але знаю як це вілікувати. Треба в php.ini розкоментувати стрічку та виправити кодування:
default_charset = "UTF-8"

- drfn
- Trusted Member
- Поза форумом
- Дата реєстрації: 2006-12-23
- Кількість повідомлень: 317
Re: PunBB && UTF-8
Это значит что у них на апаче в конфиге зашито дефолт_чарсет=цп1251.
- Romashka
- Developer, Administrator
- Поза форумом
- Дата реєстрації: 2006-12-01
- Кількість повідомлень: 516
шкипер написав:Спроба використовувати юнікод у PunBB (1.2.14) виявила дивну річь - кодування сторінки, що надходить від сервера таки UTF-8, але Content-type чомусь встановлений в windows-1251.
А що в <meta http-equiv="Content-Type" content="тут що?" />
Різні браузери по-різному поводяться, коли в сервері, і в html різна кодова сторінка. В одних пріоритет має сервер, в інших meta.
Якщо можна створювати .htaccess і перевизначати деякі параметри в ньому - спробуй прописати кодування там.
Востаннє редагувалося Romashka (2007-02-06 21:59:59)
- Дата реєстрації: 2006-12-04
- Кількість повідомлень: 171
Romashka написав:...А що в <meta http-equiv="Content-Type" content="тут що?" />
Там все ОК. Тобто неправильний чарсет тількі у заголовках відповіді сервера (на мою думку саме через PHP).
Romashka написав:Якщо можна створювати .htaccess і перевизначати деякі параметри в ньому - спробуй прописати кодування там.
У мене прописано:
Взагалі то треба буде ще десь перевірити, може просто в себе підійму апач. Тільки треба розібратись, як до нього PHP прикручувати (раніше не мав справи з цим).
Востаннє редагувалося шкипер (2007-02-07 18:58:49)
- Romashka
- Developer, Administrator
- Поза форумом
- Дата реєстрації: 2006-12-01
- Кількість повідомлень: 516
Хм, а ти точно взяв той переклад до PunBB, що в UTF-8?
Я в архів два закинув. Обидва перевіряв на стандартній конфігурації Апача.
шкипер написав:Взагалі то треба буде ще десь перевірити, може просто в себе підійму апач. Тільки треба розібратись, як до нього PHP прикручувати (раніше не мав справи з цим).
Ну, це тепер просто. Достатньо розкоментувати mod_php і прописати .php перед .html, не пам'ятаю чи треба й далі додавати MIME-тип для .php. В документації до PHP на php.net це є, та й на нашій wiki описано.
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися