1

Тема: PunBB && UTF-8

Спроба використовувати юнікод у PunBB (1.2.14) виявила дивну річь - кодування сторінки, що надходить від сервера таки UTF-8, але Content-type чомусь встановлений в windows-1251.

Що це, особливості хостінгу від ho.com.ua, чи фічі PHP, я не знаю, але знаю як це вілікувати. Треба в php.ini розкоментувати стрічку та виправити кодування:

default_charset = "UTF-8"

$ cd /pub
$ more beer

2

Re: PunBB && UTF-8

Это значит что у них на апаче в конфиге зашито дефолт_чарсет=цп1251.

3

шкипер написав:

Спроба використовувати юнікод у PunBB (1.2.14) виявила дивну річь - кодування сторінки, що надходить від сервера таки UTF-8, але Content-type чомусь встановлений в windows-1251.

А що в <meta http-equiv="Content-Type" content="тут що?" />
Різні браузери по-різному поводяться, коли в сервері, і в html різна кодова сторінка. В одних пріоритет має сервер, в інших meta.
Якщо можна створювати .htaccess і перевизначати деякі параметри в ньому - спробуй прописати кодування там.

Востаннє редагувалося Romashka (2007-02-06 21:59:59)

TO LIVE IS TO DIE

4

Romashka написав:

...А що в <meta http-equiv="Content-Type" content="тут що?" />

Там все ОК. Тобто неправильний чарсет тількі у заголовках відповіді сервера (на мою думку саме через PHP).

Romashka написав:

Якщо можна створювати .htaccess і перевизначати деякі параметри в ньому - спробуй прописати кодування там.

У мене прописано:

AddDefaultCharset UTF-8

Взагалі то треба буде ще десь перевірити, може просто в себе підійму апач. Тільки треба розібратись, як до нього PHP прикручувати (раніше не мав справи з цим).

Востаннє редагувалося шкипер (2007-02-07 18:58:49)

$ cd /pub
$ more beer

5

шкипер написав:

У мене прописано:

AddDefaultCharset UTF-8

Хм, а ти точно взяв той переклад до PunBB, що в UTF-8?
Я в архів два закинув. Обидва перевіряв на стандартній конфігурації Апача.

шкипер написав:

Взагалі то треба буде ще десь перевірити, може просто в себе підійму апач. Тільки треба розібратись, як до нього PHP прикручувати (раніше не мав справи з цим).

Ну, це тепер просто. Достатньо розкоментувати mod_php і прописати .php перед .html, не пам'ятаю чи треба й далі додавати MIME-тип для .php. В документації до PHP на php.net це є, та й на нашій wiki описано.

TO LIVE IS TO DIE