1

Тема: нема звуку snd-ymfpci з новим ядром 2.6.21

Сьогодні вранці приплили нове ядро з новими alsa-lib і alsa-utils.
Так от, пропав звук із звукової карточки Yamaha, що завантажується модулем snd-ymfpci.
Кілька екпериментів визначили, що винне в усьому саме ядро а не alsa-ліби, бо в старому ядрі модуль працює з новими лібами.

Значить так. Помилка схожа з багом http://bugs.archlinux.org/task/6978 - де в чувака не працюе snd-hda-intel.

В мене майже так само:
1) модуль завантажується та в списках lsmod | grep snd він є.
2) але ж /dev/snd майже пустий. В ньому є лише seq та timer. Нормальних девайсів нема (повинно бути ще controlC0, pcmC0D0c і pcmC0D0p)
3) Через це alsactl при завантаженні демона каже - "еге, не можу знайти жодної звукової карточки"

Щастя, що в мене ще є вбудована та глючна звуковушка snd-via82xx. Поки що включив її. Але ж це не щастя...

Що робити? Гадаю, що просто чекати нового ядра з виправленим модулем smile ?

PS: Доречі, ща таке ядро-fallback, як воно робиться і навіщо?

2

Re: нема звуку snd-ymfpci з новим ядром 2.6.21

drfn написав:

Що робити? Гадаю, що просто чекати нового ядра з виправленим модулем smile ?

Ага. Яка версія, до речі? Там в 2.6.21.1-8 дещо в модулях поправлено.

drfn написав:

PS: Доречі, ща таке ядро-fallback, як воно робиться і навіщо?

Це init-образ, який містить всі модулі (тому вони вантажаться всі при старті системи). Потрібен, якщо в основному init-образі щось недобре (модуля бракує, наприклад), що не дозволяє знайти кореневу файлову систему.

Востаннє редагувалося Romashka (2007-05-09 18:32:43)

TO LIVE IS TO DIE

3

Ага, тепер зрозумiло. Дякую.

Ядро в мене зараз ще те ж саме - 2.6.21.1-7 - де була помилка. Через руйнування винтiв немає часу на поновлення. Зараз все копiюю з компа на комп. А музiка через вбудовану карточку лунає. На диво, пiд арчем карточка грає справно, не вiдключається (птьху-птьху). А пiд офтопiком та пiд Убунтою - виключалася через кiлька хвилин. Слухаю та дивуюсь.

4

kernel 2.6.21.1-8, module snd_ymfpci fixed